Veiligheid & Wagenpark

Bij Japal Trans BV staat veiligheid hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat onze chauffeurs en medeweggebruikers veilig op de weg zitten en daarom hebben wij onze vrachtwagens uitgerust met de nieuwste veiligheidssystemen van Mercedes-Benz, Daf en Scania.

Een van de belangrijke veiligheidssystemen is de sideguard. Dit systeem waarschuwt de chauffeur wanneer er zich een persoon of object naast de vrachtwagen bevindt. Dit is vooral belangrijk bij het afslaan of manoeuvreren in krappe ruimtes. Onze vrachtwagens zijn uitgerust met dit systeem, zodat onze chauffeurs altijd bewust zijn van hun omgeving.

Een ander belangrijk veiligheidssysteem is het Active Brake Assist-systeem van Mercedes-Benz. Dit systeem kan bijvoorbeeld in noodsituaties zelfstandig remmen en de snelheid verminderen. Dit kan levens redden in situaties waarin een ongeval onvermijdelijk lijkt.

Daarnaast zijn onze trucks uitgerust met voldoende verlichting om ook in donkere omstandigheden goed zichtbaar te zijn. Veiligheid gaat bij ons immers boven alles. Wij zijn er dan ook trots op dat onze vrachtwagens zijn uitgerust met de nieuwste en meest geavanceerde veiligheidssystemen, zodat onze chauffeurs veilig op weg kunnen en andere weggebruikers met vertrouwen de weg op kunnen gaan.

Bij Japal Trans BV beschikken wij over een divers wagenpark om aan al uw transportbehoeften te voldoen. Het grootste deel van onze vloot bestaat uit trekker-trailer vrachtwagencombinaties van ongeveer 18,75 meter lang en bakwagens van rond de 12 meter lang. Daarnaast hebben wij enkele LZV’s (Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties) van 25,25 meter. Dit maakt ons wagenpark zeer flexibel en kunnen wij elke vracht op de juiste manier vervoeren. Door ons uitgebreide aanbod aan verschillende vrachtwagencombinaties zijn wij in staat om aan de transportbehoeften van elke klant te voldoen, geen klant is voor ons onbereikbaar.

Als bedrijf in de Sierteelt transport sector zijn we voortdurend op zoek naar manieren om ons transportnetwerk te verbeteren. Het Connected Transport Corridor Zuid-Holland initiatief leek ons een logische stap. In 2019-2020 hebben we deelgenomen aan dit initiatief, wat voor Japal Trans BV een belangrijke stap was in het verbeteren van ons transportnetwerk en het bijdragen aan een duurzamer en veiliger transportsysteem in Zuid-Holland.