Over ons

Al jarenlang is Sierteelt Transport onze voornaamste focus, waarbij we bloemen en planten van kwekers vervoeren naar of nabij de Bloemenveilingen. Op onze locatie binnen de Bloemenveiling Honselersdijk maken we gebruik van meerdere Bloemenveiling Electrotrekkers om zogenaamde “Boxleveringen” uit te voeren.

Maar we gaan verder dan alleen de bloemenveilingen. We leveren direct aan bloemen- en plantenhandelaren, ook wel kopers genoemd, in en rond de Bloemenveilingen zoals Aalsmeer, Rijnsburg, Bleiswijk (oude veiling), Plantion (Ede), Eelde, Rhein-maas, Landgard en Herongen (Duitsland). Hier leveren we de sierteeltproducten af via laad docks of werken we samen met lokale vervoerders die het transport verder kunnen verzorgen.

Aflevertijden van sierteeltproducten kunnen buiten de daghandel variëren en hebben vaak niet de hoogste prioriteit. Wij proberen hierbij zo flexibel mogelijk te zijn en laten ons inplannen binnen de tijdvensters die onze klanten het beste uitkomen.

Ons klantenbestand binnen de sierteeltsector is divers en soms worden we gevraagd om temperatuurgevoelige sierteeltproducten tijdelijk voor hen op te slaan. Hiervoor hebben we gekoelde ruimtes  beschikbaar, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de producten in optimale conditie blijven tijdens het transport en de opslag. Bij Sierteelt Transport gaan we voor de beste zorg voor de sierteeltproducten van onze klanten.

Wij geloven dat het optimaliseren van logistieke processen niet alleen kan zorgen voor tijdsbesparing, maar ook voor kostenbesparing. Daarom denken wij actief mee met onze klanten om op zoek te gaan naar mogelijkheden om hun logistieke processen te verbeteren. Zo hebben wij voor een aantal kwekers bijvoorbeeld de mogelijkheid gecreëerd om hun producten alvast te lossen in de nacht, waardoor zij overdag meer tijd hebben voor hun eigen werkzaamheden en daarmee kosten besparen. Daarnaast streven wij naar een zo efficiënt mogelijke planning van onze ritten om brandstofverbruik te verminderen en CO2-uitstoot te beperken, wat ook kan zorgen voor kostenbesparing op de lange termijn. Wij vinden het belangrijk om op deze manier niet alleen bij te dragen aan een duurzame toekomst, maar ook aan de financiële gezondheid van onze klanten in de sierteelt sector.