Geschiedenis
Het in 1996 opgerichte Japal BV hield zich voornamelijk bezig met het sorteren van rozen in de Bloemenveiling Flora Holland Naaldwijk. Ambities waren er genoeg om met het bedrijf door te groeien tot over de grenzen van Nederland uit te bereiden met eigen import van rozen vanuit Kenia.

Toen we enige tijd in Kenia aanwezig waren beheerde we één tot later meerdere tuinen en importeerde we deze eigen gekweekte rozen naar Nederland via luchtvracht. De specifieke vraag van vervoer vanaf het vliegveld in Nederland naar de veiling Honselersdijk was destijds niet makkelijk te uit te besteden aan derden en wij verzorgde het transport vandaar logischerwijs zelf door het aan te schaffen van een eigen vrachtauto.
De start van het transport begon met de aanschaf van een gebruikte DAF trekker met een lucht gevloerde trailer, waarmee konden we drie mega luchtvracht pallets meenemen in één enkele rit.
Toen we eenmaal regelmatig op de wegen in en rond het Westland te zien waren, werd de opkomende vraag naar transport in de regio steeds duidelijker worden opgemerkt. De vraag naar transport kwam veelal van kwekers die het vervoer wilde uitbesteden omdat het voorheen zelf kon worden gedaan maar  vanwege specialiseringen en uitbereidingen het niet meer bij te houden was.

Door het diverse klantenbestand kwamen er steeds meer verschillende werkzaamheden bij, zoals het ompakken en verpakken van producten uit diverse landen zoals; Ecuador en Tunesië wij werden ook gevraagd om voor meerdere importbedrijven het sorteer werk te verzorgen en vervoer was daarbij inmiddels vanzelfsprekend.
Transport werd steeds meer de Core business en hierdoor werd de BV onderverdeeld van Japal BV naar Japal Trans BV met een Roos als logo herkenbaar nog steeds op iedere Vrachtwagen van nu.

Volgende pagina